Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt

Våra ALPACKOR

Borde han heta ET eller ??

18/5 -08 fick vi en ordentlig överraskning. Precis som vi hade bestämt oss för att vårt alpackasto inte var dräktigt så kom han, inte ett silversto som vi hade beställt, utan en brun hingst med helvitt ansikte, inte så pjåkigt det heller. Efter en något utdragen förlossning med ett framben som inte ville komma fram riktigt och ett telefonsamtal till vår alpackaexpert på Österlen i Skåne, så löste vi det hela. Natten blev kall och det var frost i gräset på morgonen. Vi bar in honom i ligghallen några gånger under kvällen men nästa gång man titta dit så var dom ute igen. Paco o Pumi får gå i en hage bredvid men lilla Maya får vara med mamma och lillebror.

-07
Våra Alpackavallacker PACO och PUMI fick i dagarna sällskap av två ston. Mor och dotter AYMARA och MAYA. Inköpta i Gualöv i Skåne. Aymara ska dessutom vara dräktig, med en silverhingst till på köpet, (passar ju bra in här på gården).
Vår förhoppning är ju att hon föder ett litet silversto i vår.


framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.