Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-09-11 KLOCKAN 09:26

Fredagen den 29:e augusti framåt kvällen var vi nog ganska övertygade om, att vi skulle ta ett pausår från logdanser 2009. Två dagar senare när evenemanget var över var vi i full gång igen och planerade nästa års f e s t i v a l med minst 9 scener igång samtidigt , "Hästivalen". Loggan skulle vara en häst i ett valgap !
Vi skulle ha Stora Kanalscenen, Ridhusscenen, Logscenen o.s.v.
Nu har vi sansat oss och kommit ner på jorden igen.- Tack och lov.- Det kommer att bli en fest nästa år i vanlig stil.Årets sista ekologdans blev den mest välbesökta hittills. Nu börjar folk hitta till Gäverstad Loge. Det har också spritt sig att detta inte är någon dansbandsloge utan, utan ett ställe där musikintresserade träffas och lyssnar och dansar till rock och blues på loge.
Tidningarna hade också hittat hit, och Gabriella på NT skrev en riktigt bra artikel i måndagens tidning. Rubrik: "Ekologdans" drog stopublik. Den var vi riktigt nöjda med.( Det stod inte Schaffer drog storpublik).

Janne Schaffer och hans Electric band avslutade kvällen efter midnatt med dom 5 obligatoriska barnlåtarna, Maja Piraya, Delfinsången osv., vid det laget är alla uppe på golvet, och det är inte utan att man börjar oroa sig lite för loggolvet, när alla hppar i takt och utför rörelserna som hör till. Men nu vet vi att golvet håller.

Höjdpunkten tycker jag var när bandet, som sista låt före pausen, spelade Ted Gärdestads vackra låt " I det stora mörkrets famn", som kom ut postumt efter hans död. Dansgolvet lämnades öppet och Torsten och Liv utförde en sorgsen tango som en hyllning till Ted. Mycket vackert. I pausen fortsatte Torsten och Yrsa med en argentinsk tango, också den mycket vacker.
Torsten hade varit på Jannes hyllningskonsert till Ted i Dalhalla, hört den sorgsna och vackra låten och planerat med Janne att göra detta nummer på logen. Vilket vi tackar allra ödmjukast för.
Den 5:e oktober kommer "Sol, vind och vatten" som Jannes Ted Gärdestadskonset heter, att hållas i Linköpings konserthus.

Ett innerligt TACK till alla som kom och till alla som medverkade. Tack till Håkan som inledde kvällen med skön sitarmusik, tack Janne, Tobias, Stefan och Hasse, tack Linus och Frida i baren, tack Tesan i entren och tack Katarina för att du kom hit med ditt ekologiska grönsaksstånd.Janne: - jag vill ha en egen måne....


Håkan Almkvist spelar indiskt på sin sitar.

AV LENA M
KOMMENTARER (1)
2008-11-06 KLOCKAN 09:02 SKREV HANNES:
Haha! "Ekologdans" drog STOpublik"! Är det jag som inte fattade riktigt hur rolig rubriksättaren var, eller är det felskrivning?
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.