Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-04-14 KLOCKAN 23:10

Tänk om man bodde i ett land där det var sommar året runt. Tänk om man inte skulle få uppleva den berusande känslan som våren skänker.
I tidningarna frågar dom folk vad dom tycker är det viktigaste vårtecknet. Undrar vad man skulle svara. Varje dag händer nya saker med naturen som gör oss euforiska. Hur kommer det sig att man bli lika lycklig varje år över den första tussilagon, blåsippan och vitsippan? Högar med avborstad vinterpäls som ligger här och var, där någon stått och borstat sin häst i vårsolen. Skator och andra fåglar som sitter på hästarna och plockar päls och tar med och fodrar sina bon med. Ett bättre och varmare underlag för äggen kan man väl inte tänka sig.
Dom riktigt soliga och varma dagarna kan man se hur hagarna och fälten får en lite grönare nyans för varje timme. Man kan helt enkelt se gräset växa.
Det är då man vill stoppa tiden ett litet tag för att hinna njuta. När alla marker är sammetsgröna, som nyklippta golfbanor och björkarna börjar skimra. Man vill hinna bara njuta ett tag innan det är dags att börja klippa vägrenar och slå gräs under trådarna.
Men mitt svar på frågan , vilket vårtecken som jag upplever som starkast, skulle nog vara då man känner doften av nytuggat gräs från en hästmun. Mikroskopiska små grässtrån som ögat inte ser. men som hästens nos har spårat upp. Eller när man öppnar grinden och släpper ut en flock från en vinterhage till en större hage där det börjat spira. Som när vallackerna på baksidan fick komma vidare igår, från sin knöliga vinterhage till fältet ner mot skogen. Den lycka hästarna visar med sina krumpsprång då dom rusar runt ett par varv innan dom slänger ner nosarna i backen och smakar på dom allra första primörerna, det är den största belöningen man kan få som hästägare.

Har ni förresten tänkt på vad underbara saker blir ännu underbarare i dubbel upplaga.


AV LENA M
KOMMENTARER (3)
2009-05-25 KLOCKAN 22:41 SKREV IRJA HJORT:
Så härliga bilder!!!
Blogg/hemsida: http://www.solbergs.se
2009-04-21 KLOCKAN 23:15 SKREV SANNA:
vilka underbara bilder =)
2009-04-20 KLOCKAN 19:53 SKREV ANKI KJöRSVIK:
Ja;) nu ser jag vad dubbelupplaga gör! Underbart!
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.