Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt

Stallmötet 110504

Försöker göra ett sammandrag av Lottas förträffliga anteckningar från stallmötet i saloonen med öppen brasa och 27 deltagare.

-Avmaskningsmedel a´50:- sprutan delades ut till alla som hade pengar med, vilket dom flesta hade. Resterande sprutor tar Tina K. hand om och distrubuerar efterhand. Alla bör avmaska snarast. Värm sprutan innan så att medlet kletar fast i munnen ( en hård sträng är lätt att spotta ut).
Vi diskuterade också fördelar och nackdelar med "kolla-masken-lådan".

- släppa på sommarhagar Imorgon öppnar vi upp hela vallackhagen på baksidan till boxhästarna.
och ruta 4 går över till ruta 5 + Glaumur från ruta 3 och Odinn stannar kvar i ruta 4. F.o.m. fred. kväll går dom i ruta 5 ute hela dygnet, utom Draengur som går in.
Ruta 5 stödfodras av hästägarna en gång/dag som invänjning till betet.

Vallackerna på Mellangärdet släpps in i Hemhagen + Sofies nya träningshäst Ari, på lörd. ytterligare två nya: Fylkir och Draumur.
Det är ok att släppa ut boxvallacker i Hemhagen över helger i juli.

Rebeckas två ston Sif och Sindra till kanalbanken väster.

Garpur har Affes box fram till 1 november, han står inne hela sommaren.

Pila, Tindra, Dis (ny häst kommer lörd.), och Saga skall gå bakom ridhuset när min stoflock flyttat över till deras fölningshage, vilket sker senast lördag.

Lekkur, Geidi och Allan släpps ihop med boxvall. på baksidan lörd. morgon.

Freyja och Skutla går kvar i ruta 1 i sommar.

fullbokat alla boxar är bokade till vintern. Säg till så snart ni vet att ni inte skall ha hästen inne nästa säsong eller om ni ska flytta, så vi vet om vi får nån ledig box. Annars ska reservbox för ev skadad häst byggas i stora fölboxen i logen.

-priser sommarbete 900:-, bete + stödfodring som sköts av hästägarna själva 1000:-, utevistelse med utställda påsar 1200:-, box 1700:- som vanligt. Eksemtäcke sätts på före utsläpp för 300:- /månad. (motvilligt)
Ett regnvått eksemtäcke torkar snabbt på hästen,(hästen är som ett värmeelement 38gradigt) tas det av är det fortfarande blött på morgonen.

Spånbalar kostar nu 60 :- st (två ingår men övr. får man köpa) En hederssak att komma ihåg att lägga pengar för spånbal.

ingen hyreshöjning vi försöker köra ett tag till utan hyreshöjningar. Om alla hjälps åt att spara ström (ridhus, klubbrum, strålkastare osv) och spån och annat så går det runt i alla fall förhoppningsvis.

Denna vinter har utsläppen fungerat bra p.g.a att hästarna var strategiskt placerade i förhållande till vilka hagar dom gick i. Alla sådana arbetsbesparingar gör att man kan undvika att ha anställd personal, vilket påverkar hyran positivt för hyresgästerna.
Vi försöker även i fortsättningen hjälpas åt med effektivisering.

lunchpåsar får inte stå i gången, det hindrar utsläppet. Privata påsar får kastas in i boxarna före sopning.

- Varje box måste ta en kvällsfodring/månad även på sommaren (om man har häst inne). Listan måste fyllas på uppifrån.
Dom som är kvar sent och rider kan ta kvällsfodringen om ingen är uppsatt, ring då Lena och meddela före kl 21.

Vi diskuterade även klubbrummet. Det har fungerat med städning och att hålla dörren stängd. Men vinterkläder måste rensas bort.

Skåpbyten flera skåp omfördelades så att dom med två eller flera hästar fick stort skåp, ett skåp blev fritt till Gunilla som kommer med Draumur och Dis på lördag.

- kvällsfodrarna behöver inte bry sig om ponny-påsarna, det sköter Lena

- hemliga gästen 19/5 inställt ! Det var Gisli som skulle visa Sibelius och Peter som skulle hålla föredrag. Kanske ett senare tillfälle.

-Snickare Fredrik fixar spiltväggar, lagar rundkorall o paddockstaket. Lägg lapp i Zebralådan om förslag till snickarjobb (småreperationer) Ny större rundkorall är under planering.

-Ridhuset hyvlas nästa gång väghyveln är på trakten.

-städdag planerades till den 15 maj kl 14. Någon kan ta på sig att skriva en lista på vad som behöver fixas, sen kan man pricka i vad man vill göra. Kul om så många som möjligt kan vara med.
Alla oidentifierbara prylar skall läggas i dom två stora trähäckarna i logen. Sen fikar vi !

Även en loppis "bytar-dag" diskuterades.

-Så länge det är minst 10-12 hästar som fodras fortsätter vi med hösilagebalarna, sen får vi använda hö.

-Ekologdansen den 13 augusti vid fullmåne. Sick´n blues med Slidin´Slim spelar samt till maten trubadurar Lennart Kåge.
Den natten går alla hästar ute.

ett positivt och krativt stallmöte tycker jag att det var, med ett härligt gäng !

framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.