Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2011-03-27 KLOCKAN 17:53

Denna helg hade Liv och Yrsa återigen anordnat en steg 1 - kurs i hästkommunikation med Rob Raine, engelsmannen som studerat 10 år i USA för Anna Twinney (Reach out to Horse ), Anna T kommer f.ö. själv hit till Gäverstad i maj för en 3-timmars kurs i djurkommunikation.

Rob och Osk ( bilden tagen vid förra årets kurs.)
Till kursen var sex hästar anmälda. Tre av dessa kom utifrån och var inte islandshästar. Antalet hästar var maximerat till sex. Övriga deltagare var antingen hjälptränare eller endast passiva lyssnare (clinic).
Teori och praktiska övningar varvades. Dom praktiska övningarna gick ut på att träna sitt kroppsspråk med lösa hästar i ridhuset. Att blockera alternativt driva för att få dom att utföra olika saker dom blev ombedda att göra.

vissa hästar var mycket mer intresserade av att spegla sig än att koncentrera sig på övningarna.
En massa olika färggranna hinder och passager hade satts upp. Kul att se hur hästarnas självförtroende ökade för varje hinder dom lyckades ta sig igenom.
Vissa hästar tyckte det var allra roligast att hoppa högt.

Dag två handlade dom praktiska övningarna mycket om hur man kan skapa en bra och nära kontakt med sin häst, få den att slappna av och stå still , bl.a. med hjälp av massage. Här visar Rob hur hästarna kan lära sig att tycka om att bli masserad på örats 18 muskler.

Det fanns andra fyrbenta som önskade få ta del av massagen men dom fick snällt ligga på sidan om och titta på. Bassi och Robs goldenkorsning, som f.ö. är nybliven pappa till Vildas (Yrsas hund) 9 valpar (1 blev gul som pappa och 8 blev svarta som mamma).

Ett sött haflingersto, som gillade att hoppa och inte lät sig skrämmas varken av ballonger, mattor eller pressenningar , deltog också.

Till sist en bild på en koncentrerad Per-Erik och en avslappnad Vængur.

Steg 2 -kursen följer redan om två veckor. Till hösten (oktober) är ytterligare en steg ett och en steg två planerade.

AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.