Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2010-01-28 KLOCKAN 19:12

Prognosen höll allt vad den lovade, massor med nysnö sedan igår em till idag på morgonen.
Så mycket snö har vi inte sett på många år. Det minner mig om mina barndomsvintrar i Gävle. Vallar så höga att man kunde gräva ut riktiga snösalar. Därinne satt man med tända ljus och varm choklad. Den känslan är svårslagen. Kanske får jag uppleva något i den stilen på onsdag den 3:e (nästa vecka), då Inger och jag är inbokade på ishotellet i Jukkasjärvi utanför Kiruna. Det får jag nog anledning att blogga om senare.
Inatt sov jag inte mycket. Tankarna snurrade runt runt. Hur skulle jag få ut maten i hagarna. Insåg att det skulle vara en alltför stor utmaning både för 4-hjuling och Landrover.
TACK ödet eller försynen, stjärnorna eller Gud eller vem man nu ska tacka, för att Tommy, vår klippa, vår räddare i nöden, lyckades ta sig hit efter vissa strapatser hemma på igensnöad och oplogad gårsplan.
TACK ödet också för att jag inte bytte till en mindre, smidigare (kvinnligare) traktor förra året utan behöll min stora starke Sametraktor.


Det behövdes både mänskliga och maskinella krafter idag för att lyfta undan all snö.

Teamwork kan man verkligen kalla fodringsrundan för idag. Tommy körde före med Samen och plogade och drog med skopan och tllverkade små ovalbaner i alla hagarna, efter kom jag med Landrover och fodervagn. Det blev perfekt så imorgon kan nog t.o.m. 4-hjulingen ta sig runt.

Resten av dagen gick åt till att plocka fram alla grindhål till dom nio utsläppshagarna, där rejäla vallar uppstått. Men även till att få bort snön på ridhusplan, stallplan, paddock, gårdplan samt andra in- och utfarter.

TOMMY är inte bara en klippa utan en PÄRLA och det är en ynnest att få ha honom så pass mycket här. Ikväll fick han ta med sig Samen hem till Söderköping för att göra tre flugor på smällen. Tanka den full, röja sin gårdsplan men framför allt, för att han är en sån go pappa till sina fyra barn, bygga upp en riktigt maffig snöhög.

Till sist en bild på två nykomlingar Anns Hugin (Jarpis/Frami) och Sofies Tenor (Fakurbarnbarn) som vi är så glada att få ha här.
Det börjar mörkna ute (stoflocken i bakgrunden), Tenor och Hugin har dröjt sig kvar på den upp-plogade ovalen ner mot skogen , där dom fått sin lunch. Dom andra åtta har börjat dra sig upp mot stallet i väntan på mattar och intag.

Kan inte låta bli att skicka med en bild på min otroliga amaryllis som blommar just nu. Trots att det sägs att: man vet att man börjar bli gammal, när man börjar fota sina krukväxter.

AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.