Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2013-10-03 KLOCKAN 17:30

Den 27:e sept. reste vi till södra Italien, klacken på stöveln, vår 5:e "resa-i-det-blå", denna gång var det Ingers syster Neta som var föremålet. Vi tänkte överraska henne med att få bo i ett äkta Trullihus. Staden Alberobello brukar kallas för trullis huvudstad och det historiska centret har klassats som världsarv av Unesco.
I resan ingick fyra övernattningar. Dom två första bodde vi i just ett sådant hus. Bland dessa urgamla hus, som började byggas på 1400-talet fick man känslan av att träda in i sagan om ringen. Det var bara hur mysigt som helst.


Lustigt nog lyckades vi pricka in Alberobellos årliga festival, där dom firar sina två nationalhelgon Cosmo och Damiano. Gatorna var avstängda så vi fick bli lotsade till en parkering några kvarter därifrån och gå med våra rullväskor till vårt boende. Enormt mycket folk, enormt utsmyckade gator och torg och fyrverkeri.


Trots årstiden var det högsommarvärme med uppåt 30 grader. Vi lämnade vår trullistad på söndags morgon och reste vidare till en vingård, där vi bodde dom två sista nätterna. På vägen dit stannade vi till i staden Polignano och badade på en spektakulär strand. Staden hängde på klippor och stranden var insprängd mellan två jättehöga klippor full med grottor.Sista dagen badade vi på en naturreservatstrand.
Där på parkeringen möttes vi av en intelligent varelsen som visade oss bästa vägen ner till en bra badplats. Stannade vid varje vägskäl för att se att vi verkligen hängde med och vaktade våra kläder när vi badade. Allt för en bit schweizisk emmentaler när vi klev ur bilen, då han hade alla receptorer ute för att checka av ifall vi var några att satsa på . Vilken överlevare.När jag tittade igenom mina drygt 400 bilder från resan, så kunde jag konstatera att 30% var trullihus, 30% gamla olivträd och 30% stenmurar. Jag blev otroligt fascinerad av alla vackra och långa stenmurar, som i princip utgjorde alla staket.
10% kvar, jämnt fördelade mellan interiörbilder från vingården Masseria Baroni Nouvi, vinskördar, getter, hundar, vinprovningar, badbilder, kaktusar och sprutgurkor. Ingers dröm om att få fota en sprutgurka in action uppfylldes. Vi har letat sprutgurkor på flera resor i Sydeuropa, nu äntligen........AV LENA M
2013-09-15 KLOCKAN 13:44

Den 14 sept. hade vi tänkt att ha en Gäverstaddag på Eva L:s initiativ. Det blev till slut 14 ryttare som samlades till en gemensam ridtur med avslutande grillkväll. Den yngsta var 7 och den äldsta 70. Jag dök upp på diverse platser för att ta lite gruppbilder. En jättemysig och rolig dag blev det. Här följer några bilder tagna längs kanalen, längs Klämman sluss och i den numera obefintliga trollskogen.AV LENA M
2013-07-15 KLOCKAN 20:09

Bassis paradis. Skruvensjön i de småländska skogarna mellan Vimmerby och Mariannelund. Bassi har dubbla uppsättningar apporterande vattenhund i sig. Allt ska upp. Speciellt människor. Kan han inte stoppa dom från att gå i, så ska dom livräddas till varje pris. Då kastar man sig i med dödsförakt, annars på två ben tills det inte bottnar längre. Olika sätt att ta sig i plurret.
AV LENA M
2013-07-05 KLOCKAN 20:44

Idag fick flocken springa hem genom det höga oslagna gräset. Några timmar senare var de vajande stråna ett minne blott.
Dom fick komma hem till verkning. Värsta flug- och bromsmånaden går inte att stå utomhus och få det gjort.
Men så svårt det är att fota från fyrhjulingen, samtidigt som man kör kapplöpning. Omöjligt att få ett enda skarpt kort.


AV LENA M
2013-07-05 KLOCKAN 20:02

Det kan verka som ett svepskäl att inte gå på SM eftersom jag inte sitter på hömaskinerna själv längre. Men faktum är att på söndag pressar vi ca 300 storbal som vi ska dras med hela nästa vinter, dag ut och dag in. Mina 10 goda skäl till att inte gå på SM, trots att tävlingarna detta år går nästgårds. Vet att jag kommer att ångra mig om jag inte är med och håller koll på ..

1. att jag får 12 lager plast som jag beställt

2. att dom kör med den gamla sega plasten och inte den nya värdelösa försträckta, som inte tål nåt.

3. att det inte går tid emellan pressning och plastning, för att förhindra att balen hinner ta värme.

4. att jag kan finkamma dom ställen fåglarna håller till på, för där finns det garanteras små kadaverbitar av orm, möss eller harpaltar :-(

5. att materialet håller rätt torrsubstans 60-70 % vi vill inte ha det för blött, då risk för botulism. Vi vill inte ha det för torrt, då blir det ingen ensileringsprocess (mjölksyrejäsning) utan konserverat gräs, ej lika hållbart och alls inte lika gott. Den allra svåraste biten. Om man börjar pressa och plasta när det känns lagom torrt, så har det hunnit bli för torrt när man kommer till dom sista strängarna.

6. att jag kan tejpa ev. hål på direkten med den speciella ensileringstejpen.

7. att dom tar bort hälften av knivarna i pressen, så att materialet inte blir för kort och smuligt. Hästarna mår bättre av lite längre strån, speciellt om dom ska äta i slowfeednät.

8. att rundbalarna hamnar på plattsidan och inte på den rundade sidan. Fyrkantsbalarna spelar ingen roll hur dom landar. Vi kör ju med båda sorter denna säsong.

9. att kolla hur snabbt jäsningsprocessen kommer igång. Blåser balarna upp sig ordentligt första timmen eller tar det längre tid. Påverkar hur snabbt vi kommer att kunna stapla hem dom.

10. Sist men inte minst - bjuda hjältarna på kaffe. Hjältar för att dom står ut med ett sånt kontrollfreak som jag.

AV LENA M
2013-05-27 KLOCKAN 11:08

En mystur med Maja och Lysir 26 majAV LENA M
2013-05-18 KLOCKAN 19:38

Lite bilder på Sofie då hon rider Natten och Skotta i paddocken.


AV LENA M
2013-05-17 KLOCKAN 19:30

Lite bilder från i torsdags då tvåårshingstarna fick träffa ettårshingstarna samt gamla Jonatan som lekfarbror. Ettåringarna kom ovanligt lindrigt undan i år, då Jonatan var den som drog till sig all uppmärksamhet.
På ena sidan kanalen stod stona lugnt och betadeunder det att smågrabbarna sprang hit i dit på andra sidan och gjorde upp.


AV LENA M
2013-03-26 KLOCKAN 22:09

Elva dygn på Phu Quoc, en liten magisk ö tillhörande Vietnam, nära Kambodja samt tre dygn i Saigon med utflykt till det frodiga Mekongdeltat.
Nedan utsikt från vår terass med vy över vår daghydda. Stranden hette Long Beach och var en mil lång !Vårt hem i 11 dygn

Våra fruktmadamer, som serverade och skar upp frukt åt oss när vi latade oss på stranden. Många pomolo blev det och mangos.Polen var bra att ha den dagen som vi var rädda för kubmaneter.

Dagsutflykt med snorkelbåt. Vi fick hoppa i utanför tre olika öar och snorkla en timme vid varje. Under ett snorkelpass gjorde kaptenen (han med gitarren) iordning en överdådig lunch på båten bl. a. sjöborrarna på bild.

Blandade bilder från Mekongdeltat i båt på småfloder kantade med water-coconuttrees.

En fantastisk vegitarisk lunch serverades på Mekongturen. Ute i en lotusdamm. Vi träffade även på en boaorm.Lite fler ätfrossarbilder med det obligatoriska Saigon-öletMed blick för palmtrees


Båtliv i Vietnam


Saigon, het (ca 35 gr), kaotisk och överbefolkad med scootrar (4 miljoner). Ett företag med livet som insats att ta sig över en gata.AV LENA M
PRENUMERERA
10 SENASTE INLÄGGEN
10 SENASTE KOMMENTARERNA
ARKIVET
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.