Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-09-27 KLOCKAN 08:19

Stallkatten Morrissey 5 år har kommit tillbaka efter drygt 4 veckors äventyr i Söderköping.
Snacka om att katter har ett sjätte sinne. Han sprängde sig lös på parkeringen utanför vetrinärkliniken, där han skulle kastreras och försvann som en pil.
Hur skulle han hitta hem. Han åkte i en mörk bagagelucka i en kattbur insvept i filtar, för att han inte skulle spränga buren. Han gjorde det i alla fall, det var som om han vart utskjuten med en kanon när bagageluckan öppnades på glänt.
På främmande katters revir blev han oerhört skygg. Någon såg en skymt av honom nån gång men ingen kunde komma i närheten.
Vi la ut mat varje dag där vi trodde att det fanns en chans att han uppehöll sig, maten var alltid försvunnen till nästa dag, men om det var dom 5 katterna som bodde i huset intill eller M som åt maten kunde man ju inte veta, så vi slutade lägga mat och efter 3 dagar var han hemma.
Antingen var det att maten tog slut eller så tog det helt enkelt fyra veckor att hitta en överfart över kanalen, att simma hade nog varit det sista alternativet för honom. Man har ju hört om att katters inbyggda GPS har fått dom att vandra 100 mil för att komma hem, Morrissey behövde bara klara sju km.
Han var hungrig och kelsjuk och fullt accepterad av dom andra katterna vid hemkomsten.
Aldrig mer kattbur och bilresa för honom. Problemet får lösas på ett helt annat sätt.

Ett annat kattrelaterat problem för tillfället är höstens musinvation i huset (brist på innekatter). Som jag bloggade om i januari med bilder på dom alltmer fräcka och alltmer tama mössen. Nu är dom här igen och alla deras barn har också fött barn. Dom är i full fart med att samla förråd inför vintern. Två brickor fulla med krutonger (brödtärningar på tork) lyckades dom tömma på en natt.
Två alternativ fanns. Bassi får acceptera att två stallkatter flyttar in eller vi får ringa en mussanerare, ett alternativ som aldrig föresvävat mig tidigare.
Det senare alternativet vann med 4-2.
En helt underbar kille kom hem. Han var mycket mer psykolog än musgiftsutläggare. Efter att vi suttit och pratat en bra stund och han förklarat för mig hur detta gift fungerade (varan, som gör blodet tunnare och tunnare tills dom dör av blodbrist, ej smärtsamt) tackade jag honom jättemycket för hans medkänsla och han tagit så mycket tid till att prata. Han kommenterade mjukt : "det är halva vårt jobb."
Bestämde mig för att ta till mig allt han sagt och tro på det, finns inga andra alternativ. Så lilla Tilda får nog fortsätta att vara stallkatt.
Konstigt, så lite problem det är med hästarna att det bara finns att blogga om möss och katter.

AV LENA M
KOMMENTARER (1)
2009-11-15 KLOCKAN 17:07 SKREV PIA ERIKSSON:
Pia Eriksson
Kallö Eva hade en katt som tros ha simmat från Kallsö till vrångö inte bara en utan tre gånger. Svårt att lyckas pricka in båtskjuts till samma ställe tre gånger. Den katten gillar dessutom vatten enligt eva. Resan tar väl ca 10 min med båt.
den 5 november kl. 18:58 · Ta bort
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.