Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2013-10-03 KLOCKAN 17:30

Den 27:e sept. reste vi till södra Italien, klacken på stöveln, vår 5:e "resa-i-det-blå", denna gång var det Ingers syster Neta som var föremålet. Vi tänkte överraska henne med att få bo i ett äkta Trullihus. Staden Alberobello brukar kallas för trullis huvudstad och det historiska centret har klassats som världsarv av Unesco.
I resan ingick fyra övernattningar. Dom två första bodde vi i just ett sådant hus. Bland dessa urgamla hus, som började byggas på 1400-talet fick man känslan av att träda in i sagan om ringen. Det var bara hur mysigt som helst.


Lustigt nog lyckades vi pricka in Alberobellos årliga festival, där dom firar sina två nationalhelgon Cosmo och Damiano. Gatorna var avstängda så vi fick bli lotsade till en parkering några kvarter därifrån och gå med våra rullväskor till vårt boende. Enormt mycket folk, enormt utsmyckade gator och torg och fyrverkeri.


Trots årstiden var det högsommarvärme med uppåt 30 grader. Vi lämnade vår trullistad på söndags morgon och reste vidare till en vingård, där vi bodde dom två sista nätterna. På vägen dit stannade vi till i staden Polignano och badade på en spektakulär strand. Staden hängde på klippor och stranden var insprängd mellan två jättehöga klippor full med grottor.Sista dagen badade vi på en naturreservatstrand.
Där på parkeringen möttes vi av en intelligent varelsen som visade oss bästa vägen ner till en bra badplats. Stannade vid varje vägskäl för att se att vi verkligen hängde med och vaktade våra kläder när vi badade. Allt för en bit schweizisk emmentaler när vi klev ur bilen, då han hade alla receptorer ute för att checka av ifall vi var några att satsa på . Vilken överlevare.När jag tittade igenom mina drygt 400 bilder från resan, så kunde jag konstatera att 30% var trullihus, 30% gamla olivträd och 30% stenmurar. Jag blev otroligt fascinerad av alla vackra och långa stenmurar, som i princip utgjorde alla staket.
10% kvar, jämnt fördelade mellan interiörbilder från vingården Masseria Baroni Nouvi, vinskördar, getter, hundar, vinprovningar, badbilder, kaktusar och sprutgurkor. Ingers dröm om att få fota en sprutgurka in action uppfylldes. Vi har letat sprutgurkor på flera resor i Sydeuropa, nu äntligen........AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.