Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-12-13 KLOCKAN 16:43

I dessa nobeldagar kan man ju tro att första stavelsen i bloggens rubrik skall uttalas med ett å istället för med ett o. Men så är inte fallet. På vår hovmiddag käkade vi inte heller hov (som Hannes undrade över), men vi snackade däremot hov i inte mindre än 7 timmar.
Vi satt nere hos mig och luciavakade med vegetarisk rätt och alkoholfria drycker, stor filmduk och ett bildspel som varade nästan hela kvällen.
Lena Hultman är generös och delar med sig av sin exkluisiva utbildning till diplomerad SHP:are ( Strasser Hoofcare Proffesional ) som pågår i Norge. Hon kommer att avsluta sin utbildning i oktober 2010. Vi som var nyfikna på vad hon fått lära sig hittills var ett litet gäng på 10 personer. Bl.a. två utbildade hovslagare, en veterinärstuderande, en läkare, en sportdomare, jag som avlare, ryttare med höga ambitioner och ryttare med ridningen som njutningsmedel.
Många kloka kommentarer och reflektioner fälldes under kvällens lopp.
Den som myntade uttrycket "tid är det fortaste som går" har så rätt, för inte tyckte vi att vi hann diskutera färdigt eller komma fram till nån revolutionerande lösning på det "nödvändiga ontet" vi ägnar oss åt - att sko hästar.
En sak är i alla fall säker. Den dag jordbruksverket säger stopp, nu är det slutspikat, då kommer avel och forskning ta fart på¨allvar. Man kommer att avla fram hästar med hovar hårda som sten och forska fram material som suger sig fast på hovarna som en magnet. Vi kan ju faktiskt resa till månen, borde vi inte se över dom "stenålders"metoder vi envist håller oss kvar vid, då det gäller våra hästar.

Hur som helst så blev det en superTREVLIG kväll av det hela.

citat från nordiska hovvårdförbundets hemsida :
En SHPare använder sig inte av kemiska medel, sulor eller hästskor för att dölja symtom (tex hälta), men genom att avlägsna orsaken och återskapa en korrekt hovform, främjar läkningen av den bakomliggande skadan eller deformationen som är orsaken till hältan.

Målet är inte att återställa hästen fortast möjligt för användning, utan att bereda vägen för en varaktig läkning som leder till ett fullvärdigt sunt liv.
Intrssant läsning:
www.hovvardsforbundet.org/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=90

AV LENA M
KOMMENTARER (1)
2009-12-15 KLOCKAN 13:50 SKREV JOANNA :
För att citera Albert Einstein:
"Man kan inte lösa ett problem med samma tankegångar som skapat det."

SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.