Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2015-10-26 KLOCKAN 12:39

Saloonen värmdes upp av brasa, elelmenten, ljus samt 36 mänskliga 37-gradiga kaminer. Blev aningen varmt i denna lilla lokal, åtminstone för mig som är van att ha det svalt.
Fikabordet orkade inte allt för många plöja sig fram till. Godsakerna som många varit snälla att ta med sig har placerats uppe i klubbrummet.
Dom ämnen som togs upp var det vanliga inför vintersäsongen. -Kvällsrutiner för installade hästar samt deras luncher, fodringsrutiner för 6 uteflockar och deras grupperingar.
-Foderanalys kommer att tas på första bästa något så när representativa balen, förmodligen nästa nyöppnade. Utehästar behöver inte bry sig om att göra foderstat. Dessa får i sig överskott av allt dom behöver p.g.a fri tillgång.
-Ekonomisnack. Ex. varför endast hyran får hamna på kontot. varken med tillägg eller avdrag för inköpta saker. Berättade om skatterevisionen för nåt år sedan, som drog ut på tiden med ett par extra månader på grund av detta. Svårt att reda ut för skatteverket (och för mig tre år tillbaka i tiden) varför hyrorna kunde variera så pass mycket månad för månad.
-Mina trogna (Yrsa och Marina) hade lite punkter dom tog upp om stallets skötsel.
-Vi pratade maskmedel och spån. Som båda säljs för självkostnafspris (60 kr = hälften av vad ett st kostar ute i handeln)
-Sålde och delade ut 35 masksprutor, som skall ges till hästen runt månadsskiftet. Styngflugan dör då den kommer ut oavsett temperatur ute, dom kan alltså inte få i sig dom igen.
-utsladdning av skitar i rutorna gick jag med på att göra. Normalt brukar vi ju göra det på våren, innan gräset ska komma igång att växa, när dom använts som rasthagar under hela vintern. Men det skadar ju inte så mycket att göra det även nu. (annat än att hästarna får lite svårare en period att hitta ställen att gnaga på).
-lite prat om lampor, elektriker, ridhus (dynor o dörrar).
Konstigt nog sades inte ett ord om ridhusunderlag, skåpproblematik och sadelstölder. Kom jag på efteråt, att det var lite ovanligt. Men vissa ämnen kan bli lite uttjatade.
Dom som inte fått sitt maskmedel, har sitt i säkert förvar nere hos mig.
Tyvärr så är nog saloonen i minsta laget att ordna julfest eller liknande i. Vi får väl suga på karamellen ett tag och fundera om vi kan hitta på nåt alternativ. Ev långbord i stallet med grisgrynsgröt o glögg på nyårsafton. Gammal tradition för att lugna skotträdda hästar. Alltså för dom mattar som hellre klär sig i termooverall än i paljetter.

AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.