Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-07-29 KLOCKAN 10:33

Målet nåddes av pur envishet, framsidan och den höga gaveln på stallet skulle vara färdigmålat till logdansen. Hannes och Tommy kämpade på hela lördagen, med skräckblandad förtjusning tittade jag på när de höga partierna ovanför dörrarna till danslogen blev faluröda igen.


Det var tusen saker kvar att ordnas inför söndagskvällen, alltså kunde jag inte stå och oroa mig under hela processen utan styrde med mitt.
Nytt för i år var att vi hade lite marknadsstånd. Ekologiska grönsaker från Katarina Emilsson, PERU-stånd med mjukisalpackor och alpackasockor, UGANDA-stånd med halsband och kuddvar samt ett ISLANDs-stånd med godis.

P.g.a. att vi var lovade ett stabilt högtryck, 28 gr, vindstilla och klarblå himmel, vågade vi satsa på lite sånt. För första gången skulle vi slippa oroa oss för regn.
Festen skulle börja kl halv 8 på sönd.kvällen. Kl halv 8 började åskskurarna. Vi fick springa in med alla stånden i saloonen, alpackorna fick ju inte bli blöta i pälsarna. Det blev ganska trångt i saloonen där det ju var inrett till cafe´.
Engelsmännen, som var 10 st med roddare och fruar, satt på terassen under markisen och åt varmrökt lax, dom är ju vana vid regn, så dom oroade sig inte så mycket.
Citat från Phil Dunk (sångaren), på vår undran varför inte rökarna i England kan stå ute och röka som här, istället för att så många små klubbar slår igen nu efter rökförbudet : "det regnar".
Samtidigt som vi servade bandmedlemmarna med mat och dryck försökte vi på nolltid få upp partytälten och ordna med marknadsstånden. Grillen skulle ju tändas halv 8, för det krävdes ett tält mot regnet.
Lite försenat kom spelningarna igång, himlen sprack upp och det blev en varm underbar kväll.
Vår HUSTRUbadur Lennart Kåge inledde nån timme. Många hade ännu inte kommit, gäng på väg på cyklar från Sörping hade tagit skydd i en lada under regnet. Dessutom hade många dröjt sig kvar på sina semesterparadis i skärgården eftersom det var den varmaste dagen hittills i sommar, men anlände lite senare.
När Dunk och Disorderly drog igång hade dom flesta infunnit sig. Dom började ganska mjukt men allteftersom kvällen gick höjdes ljudnivån. Nu i efterskott tänker man på att man borde haft öronproppar att erbjuda till dom som valde att lyssna o danska intill scenen.

Nere i baren, där Hannes försåg gästerna med ekologiskt öl och vin och ekologiska korvar till grillen, där var ljudet kanonbra. Att det skulle regna och medföra att det skulle bli för trångt på logen var inte längre ett bekymmer, snarare tvärtom ibland. Baren, saloonen, Erikas konstutställning i magasinet, vagnsmuseet och rökrutan drog så pass många att det ibland kunde kännas lite glest på dansgolvet. Men för det mesta var det full fart där.
Bandet slutade spela kl 0015, och trots ihärdiga stampningar, engångtill-skrik och busvisslingar gick dom av scen. Trummisen hade fått ryggskott och orkade inte ett slag till. Istället satte Lelle igång ipodmusiken och dom som ville dansa lite annat fick sitt.
Alltid lika härligt att se Torsten, Liv och Yrsa dansa tango.
TACK, TACK, TACK till Tesan, Tommy, Hannes, Frida, Katarina och alla andra som hjälp till och som hjälpte till under hela kvällen.

NU LADDAR VI OM TILL JANNE SCHAFFER-FESTEN DEN 30 AUGUSTI.På en lördag denna gång - lite lättare för dom som ska upp o jobba. Alltså bara en månad kvar till nästa fest.

AV LENA M
KOMMENTARER (3)
2008-09-26 KLOCKAN 01:05 SKREV GEORGE LENNART KåGE:
HUSTRUbadur? Det låter för kvinnligt.
Jag är faktiskt en riktig karl.
Med ny hemsida nu: http://www.lellekage.com.
Ses snart! / Lelle
2008-08-05 KLOCKAN 13:40 SKREV HELENE:
halloj ! jag kommer nog ut den 30 Augusti o kollar läget lite,, Kramizar Helene
2008-08-04 KLOCKAN 21:45 SKREV ANONYM:
Jag längtar efter Janne!
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.