Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt

Fölen 2005

1. LILJA födde på påskdagen 27/3 ett rödblackt stoföl med bläs e. Frami.
Joanna Nieznaj är numera ägare till Lilja, men fölet är mitt.
Förra året fick Lilja ett rödblackt hingstföl med Frami.

2. VINDROS och Oskasteinn fick i morse 17/4 en riktig guldklimp. Ett silversvartskäckstoföl. Kolla bilder nedan.

3. SOLEY fick äntligen sitt föl efter 11 mån. och 29 dagar. En brun hingst kl 15 idag fredag. Benen är så långa att han har svårt att böja sig ner till spenarna. Det är Fakur som är pappa. Alltså en helbror till Smilla och Lilja. Kanske ska han heta Gladur. Stina från Kullen bekantade sig på riktigt nära håll. Soley var helt trygg med det.

4. SMILLA, Soleys dotter, fick i morse ( 7/5 )ett hingstföl med Oskasteinn. Vi tror han är silvergulbrun.
Smilla var ganska slut efter förlossningen och orkade inte bry sig så mycket till en början, vilket gjorde att Soley knyckte fölet och stack iväg med det. Vi fick inhägna mor och son några timmar så dom fick vara för sig själva och nu funkar allt som det ska.

5. DIMMA födde, sin vana troget, ett stoföl. Denna gång inte silver utan svart. Fölet kom vid 5-tiden på morgonen idag den 12/5. Pappa är Fakur.

6. TINKA lurade oss i morse genom att ha ett litet kamoflagefärgat föl vid sidan så vi upptäckte inte det förrän ett par timmar senare. Då var han väldigt torr och färdig så han måste ha varit född tidigt på natten. Tydligen klarar tinkerhästar detta lika bra som islänningar, men han verkar inte ha nån naturlig skygghet. Tinkerhästar har väl varit domestiserade under längre tid och har inte samma vildhästbeteende. Vad ska han heta - Tinkur så klart.
Eller kanske Ótur eftersom han är född fred. den 13:de.
Då var vi halvvägs 6 av 12. Tre ston o tre hingstar. Nu väntar vi närmast på Hans o Eva-Maries Vissa.

7. VISSA fick sitt föl den 18/5 på morgonen. En brun(mus)black hingst. Lite förvånande med Fakur till pappa och vit mamma, som då tydligen har black bakom sig. Snygg är han.

8. REISN födde en helbror till Vinda, Oskadis, Reifur, Venus och Eros. Denna gång silversvart som Oskadis, dom andra har varit silverbruna. Vi blev lite förvånade när vi kom ut för att ge dom selen idag på f.m. (20/5). Hade inte börjat kolla henne än.

9. SILFRA födde i morse den 19/6 en ny Yggur, en helröd hingst. Hennes tolfte och sista föl. Hon har problem med ett bråck på en åder invid livmodern som står och blöder samt ont i ett ben, så nu får hon vila framöver.

10. HAFDIS (Jennys) födde sitt \"Oskarföl\" ett silversvart stoföl onsd. den 22/6.

11. HRISSLA (Jennys) födde även hon ett silversvart stoföl med \"Oskar\"till pappa, idag på morgonen den 30/6. Lite tidigare än beräknat, men allt gick bra.

12. SVALA fölade idag den 30/7 . En silverbrun hingst e. Oskasteinn. Sista fölningen för året gick även den bra.

11 föl lever och mår bra. Dimmas föl dog 5 dygn gammal, förmodligen nån brusten artär ,eftersom hon var jättepigg och sekunden senare död.

Warning: getimagesize(bild/456.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/b1569/public_html/funktioner.php on line 732framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.