Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt

Fölen 2004

Detta år har det fötts 10 föl på Gäverstad ( mina + inack. ), om allt går bra. Här kommer jag att presentera dem allteftersom de föds.
På slutet några bilder när det gått 6 mån. ungefär och dom har fått lämna sina mammor.

Nr 1 : Glampi e. Frami u. Jarpstjarna ue. Fakur. (Äg. fam. Nevander-Friström)
Född den 5/5. Rymde ur hagen på natten till den 5:e och hittades sent nästa kväll långt ut i skogen, med detta underbara hingstföl vid sidan.Med \"Jarpis\" vet man aldrig vad man har att vänta.

Nr 2 : Silverbrun hingst e. Fakur u. Reisn ue.Litur
Föddes den 18/5

Nr 3 : Första Randverfölet. Brun hingst (inte skäck!) u. Glodis ue. Fakur. Född den 12/6 tidigt på morgonen. Mamma fux, pappa skäck, fölet brunt.Är det månne hingstår i år?
Glodis, stolt och vaksam moder med sitt några timmar gamla föl (som man bara ser baken på)

Nr 4 : Tidigt på morgonen den 13/6 födde PERLA (äg. Katarina Wikdahl) ett skäcksto med RANDVER. Perla är e. Lysingur.

Nr 5 : Jennys silversvarta sto HRISSLA lyckades med det nästan osannolika, att föda en silverbrun-skäck-sto med RANDVER idag den 16/6 ( tre veckor för tidigt). Helt välskapt och fin trots den för tidiga födseln.

Nr 6 : SILFRA och FAKUR fick en dotter, ett fuxsto, precis lik sina helsystrar Yr och Raudhetta. Hon föddes 18 dagar för tidigt natten mellan lörd o sönd. Vi säger den 27 juni. I år är ett sånt år då alla föder för tidigt, annars brukar fölen alltid låta vänta på sig. Mor och dotter mår bara bra.
Fölet ska heta Yrhetta.

Nr 7 : Nu var det MORAS tur. Natten mellan den 10:e och 11:e juli, under ihållande regn, fick Mora och Frami en fuxhingst med vacker bläs. Bläsen från Frami och fuxfärgen från morfar Fakur. Fölet ser elegant och välskapt ut. (ägare: fam. Nevander-Friström).

Nr 8 : Kl 7.20 idag på morgonen den 15 juli nedkom Hafdis (Jennys häst) med en svart hingst med stjärn. Pappa Randver. Det var soligt för en gångs skull och jag hade turen att kunna ta massor med bilder på förloppet. Hafdis är e. Lysingur.

Nr 9 : KRIA och Frami fick en son. Fölningen som var beräknad till den 7:e aug. skedde alltså i natt, natten till den 2:a aug. Kria som är musblackskäck med helvit kropp och mörkt huvud, födde en hingst som inte bara har en mörk huva utan även en mörk väst och en stor lykta i ansiktet, som täcker hela mulen.
Grattis familjen Nevander-Friström.
Nu är det bara Åsas Hreyfing kvar, som är beräknad till den 8:e.

Nr 10 : I natt föddes hon. HREYFING och Framis dotter. Det fölet vi alla väntade med störst spänning på. Till vår stora förvåning blev det en fux med stjärn, efter två kolsvarta föräldrar. Hade möjligen Hreyfing och Fakur ett hemligt förhållande.
Förmodligen föddes fölet den 8:e, alltså före midnatt. Fölet såg allt annat än nyfödd ut i morse.
Grattis Åsa Nevander, efter mycket vedermödor blev det i alla fall ett föl mellan Hreyfing och Frami, din drömkombination.

NU ÄR DET FÄRDIGT för i år.


Warning: getimagesize(bild/333.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/b1569/public_html/funktioner.php on line 732

Warning: getimagesize(bild/321.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/b1569/public_html/funktioner.php on line 732
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.