Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt

Föl 2009

Endast ett föl var planerat till detta år. Carros Saga (e. Flipi) som var planerad till sista veckan i juli.
Saga födde sitt stoföl natten mellan fredag och lördag ( kl 01 den 18 juli) Pappa är Mökkur. Saga som är förstföderska klarade allt perfekt. Lite problem hade hon med alla nyfikna unghästar som alla ville vara med på ett hörn. Men Saga skaffade sig raskt en hjälpande hand, Vordis 3 år, som höll sig i bakgrunden och jagade bort dom som blev alltför påstridiga. Vordis blir en självutnämnd barnflicka till fölet, som än så länge bara kallas Pricken (liten vit prick i pannan, annars svart).
Redan morgonen efter skuttade hon runt samt smakade lite på eltråden, så vi var tvungna att koppla på strömmen redan på e.m., då lärde hon sig ganska kvickt att trådar inte var till för att dra fram och tillbaka i munnen.
Att mjölkanordningen bara finns mellan mammas ben, och förresten vem som egentligen är mamma, är inte så lätt att hålla reda på när man bara är några timmar gammal. Vordis fick prova på som amma, men hon sköt försiktigt iväg henne till Saga och där gick det bättre ( bild 5 och 6).framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.