Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-08-24 KLOCKAN 17:36

Vädret höll - loggolvet höll, allt annat höll också. Detta till trots att över 200 personer roade sig för allt vad tygeln höll.
LIVERPOOL tände publiken på sitt sedvanliga sätt. Kanske var det mest under Obla-di-oblada som man funderade över loggolvet.
Tänkte på dom 10 islandshästarna som gick genom isen på uppvisningen i vintras, för att dom råkade tölta i takt.
Kanske klarade sig golvet tack vare att alla inte hade den riktiga taktkänslan.
Ärligt talat så var jag inte livrädd. Vi hade ju fått expertutlåtande på att det skulle hålla.
Olle, Kenta, Ronnie och Sebbe avslutade med sin (eller rättare sagt Beatles ) "Birthday" för alla som valt att fira sina födelsedagar på logen. Vetr. Carina Söderlund fyllde 50 år, familj och vänner hade ordnat med överraskningsparty med förbokat bord på logen. Kolla första bilden längst ner till höger.
Naturskyddsföreningen i Söderköping valde att fira sitt 100-årsjubileum på logen och vi fick ett litet tal av Pia Lindeskog, som arbetar inom NSF.
När Liverpool värmt upp publiken ordentligt så tänkte vi oss en kort paus innan SCHAFFER-gänget ,Tobias, Stefan och Janne, entrade scenen. Då hände något.( endast Allah är perfekt får vi trösta oss med ).Det blev kolsvart på logen. En jordfelsbrytare hade löst ut på elcentralen uppe på logen. Efter mycket om och men slog Petter och Jannes ljudtekniker "Döden" (han heter egentligen Hasse) sina kloka huvuden ihop och provade en sladd i taget till den inte löste ut sig längre. Det visade sig att en av Jannes strålkastare var boven i dramat, eller sladden till denna. ^)
Nere i baren började alla undra en smula över den långa pausen, nåt strömavbrott hade dom inte märkt av - vad dom som uppehöll sig i logen hade för sig i mörkret, lär vi inte få reda på.
Väl igång så blev det jättebra, som vanligt.
Torsten och Yrsa tog en tango till Teds låt "För kärlekens skull". Visserligen hade publiken inte uppfattat att det skulle vara en uppvisning så det blev lite svårt att hålla stånd mot alla danssugna. Yrsa Och Torsten fick mindre och mindre space till sitt förfogande. Det blev ändå läckert, dom inledde och alla andra smög sig på allteftersom.
Framemot småtimmarna fick vi alla visa hur barnsliga vi egentligen är när Janne, Tobias och Stefan avslutade med Maja Piraja, Delfinsången, Allergisången (den vandrande pinnen Lars), Man måste bry sig om hur ungarna mår och deras melodifestivallåt Kameleont. Hela publiken följde med i alla rörelserna. - Livs delfindans var av världsklass!

Inger avtackade alla musiker med varsin skördekasse från Katarina Emilssons ekologiska odlingar. Som vanligt har vi valt att betala musikerna "i natura".
Efterfest i saloonen och i huset gjorde att hästarna fick sina morgonpåsar innan det var dags att krypa till kojs ett par timmar.

Detta var fjärde året (5:e logdansen, två förra året). Ska det bli ett femårsjubileum - det får vi grunna på i vinter. Men känner jag Inger, Petra och mig för den delen, rätt, så kommer nog lusten krypande framemot nästa år.

^) rättelse: det var tydligen Kjell Karlsson som löste sladdknuten, det är han som skall ha TACK och all ära.många fler bilder på[
Länktext här...

AV LENA M
KOMMENTARER (1)
2009-08-30 KLOCKAN 11:25 SKREV EVA SUNDMAN:
TREC-SM på Gäverstad närmar sig! Jag är säker på att det kommer att bli minst lika trevligt som ni hade på er Eko-logdans! Planera in ett besök på söndagen, som kommer att vara mest publikvänlig då PTV och MA rids (på lördagen är ryttarna ute i skogen på en fantastisk orientering). Välkomna!
Blogg/hemsida: http://trecsverige.se
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.