Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-12-22 KLOCKAN 20:08

Tänk vad man kan åstadkomma när man är många, tror ta mig 17 att det hjälpte att alla höll tummarna. ( tack för det, jag förstår att det är svårt att julstöka med händerna stängda om tummarna) Min avancerade vädertjänst på datorn lovade just nu 10 dagar framåt med 0 mm nederbörd och torrare luft. 10 dagar till att börja med sen kan vi ju hoppas på 10 till.
Sista tiden har det ju varit undantagstillstånd som gällt. Vinterfodrar på naturbetena (ej tillåtet av EU), flyttat bort flockar från ligghallshagar (ej tillåtet av djurskyddet), men som sagt nu ser det ljusare ut. Även bokstavligt för igår vände det, då var det årets mörkaste dygn, nu kan det bara bli ljusare.

Nu är det JULLOV, det innebär en massa hjälp med fodrings- och vattningsrundorna, av en pratglad och frågvis liten Maja. Det är skönt att ha en alert grindöppnare med sig. Visserligen kan rundorna ta lite extra tid, eftersom det i varje flock finns speciella individer som behöver ses till lite extra med godis och kel På bilden ovan är det Hettorna (Raud och Yr) som får det lilla extra.

Det är väl dags att förklara lite om vägskälet jag upplever att jag står vid, som jag skrev i förra bloggen. Innan ännu fler tokiga rykten komer igång. Jag ska inte sälja gården och flytta till en Maldivö, jag ska inte sluta med inackorderingar. Aldrig i livet. Det är jättekul med inackorderingarna, med folket, hästarna och aktiviteterna uppe i stallet. Det är facsinernade att alla trevliga männsiskor har samlats just här i mitt stall. Det får man vara rädd om.
Vägskälet handlar istället om min egen avel. Precis som jag har börjat en liten nedtrappning. dyker ett super, supererbjudande upp. Skulle jag anta det erbjudandet, så innebär det en kolossal upptrappning istället. Tänk om lågkonjunkturen inte vänder, tänk om vintrarna i fortsättningen ska se ut så här, tänk om man var 20 år yngre.Ja om dom grubblerierna inte existerade, så var det ju inget att ligga sömnlös på nätterna för, då var det ju bara att slå till.
Det har varit väldigt roligt att leka med tanken, även om det börjar luta åt att avstå. Jag får väl göra en paus i tankearbetet över jul, så får jag se sen Då kan det ju i och för sig vara kört, men då var det väl meningen så.
Nu har jag vilat fötterna tillräckligt länge vid datorn. Men dom behövde det. Efter att ha julhandlat, julstädat och stått vid spisen och pytsat upp knäck i 150 små formar, så klarade dom inte mer på ett tag.
Avslutar med en bild på Maja som flyttat Hettor.

AV LENA M
KOMMENTARER (3)
2008-12-30 KLOCKAN 22:50 SKREV LISA:
Trevlig blogg - intressanta inlägg och fina bilder.
2008-12-30 KLOCKAN 20:18 SKREV MALENA :
God Jul och Gott nytt år Lena. Hoppas det nya året kommer med svar på frågor och val om livet. Vi har det bra i den gråa storstaden men längtan efter en liten kattunge börjar kännas mycket stark. Du har ingen fin liten som vill till en kärleksfull familj i storstan med chans att vara ute på en stor härlig gård. Många kramar Malena med familj. Hälsa dom andra som jag känner. Vi ses i sommar!!!
2008-12-25 KLOCKAN 19:08 SKREV CAROLINE:
Nu blir man nyiken vad du har på G, man får väll hoppas att det snart kommer en fortsättning på detta vägskäls beslutet.. Va fina bilder ni har tagit på Hettorna! MVH Carro
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.