Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-05-02 KLOCKAN 16:36

är man ganska trött men helNÖJD. Funderar bara på hur jag ska försöka lösa Petra från det löfte hon gav mig dagen innan 1 maj. Nämligen att till varje pris försöka stoppa mig om jag kom på iden att ordna en dylik dag igen, i värsta fall försöka få mig omyndighetsförklarad.
Att programmet skulle flyta på så bra och att vädret skulle vara så nådigt hade man ju inte vågat hoppas på.
- Jag blev imponerad av 20-årige Segull, som rest ända från Skåne, tagen direkt från unghingstflock mycket lite riden dom sista 5 åren och som ändå kunde blixtra till och visa en pass som hette duga, trots att ridhuset egentligen var alldeles för litet. Niels hade velat visa honom på vägen.
Hanna red samtidigt på Litla, det tycker jag var riktigt strongt gjort. Dom red in tillsammans sida vid sida till Mamma Mia låten money-money, när dom red ut igen sida vid sida blev Litla minst sagt mycket upprymd av applåderna, men Hanna redde ut det jättebra.
- När Åsa red Oskar, blev jag så tjock i halsen så jag kunde inte säga allt jag skulle. Han hade utvecklats så fantastiskt mycket sen jag såg honom sist. Jag har ju hört att han har fått enormt fina poäng på tävlingar i år, men det här var ju första gången jag såg honom på flera år. Dom red till Mamma Mia låten Take a chance on me.
- Snabbt som ögat slussade sen Tommy o Tesan in dom 6 silverfärgade Oskarungstona som utförde en läcker "frihetsdressyr" (min favoritpunkt i programmet, hade velat behålla dom där inne mycket längre)
- Därefter dansade dom 4 helsystrarna ( e. Fakur och Silfra ) in till Dancing Queen.
- Rebecka valde ut en av dom Raudhetta och behöll henne i ridhuset som demonstrationsobjekt.
Rebeckas föreläsning om hur en avelsbedömning går till och hur domarna tänker och vad dom vill ha blev mycket, mycket uppskattad. Hon är så tydlig, pedagogisk och saklig och har så bra röst, att man suger åt sig varenda ord, just dom kommentarerna hörde jag från många olika håll. Hon höll på knappt en timme och det var lika intressant hela tiden.
- Carro avlöste Anna med Raudhetta så att hon kunde gå och göra iordning Stor och Liten ( Isar och Passi) och komma inspringades med då Rebecka var klar. Många skratt blev det på läktarna eftersom Passi ser så näpen och kaxig ut på samma gång. Efter en liten stund fick Passi på sig sele och vagn och några barn från publiken fick komma och få en åktur. Pricken över i, Bassi hoppade på längst bak och följde med i galopp runt ridhuset, skällandes när Isar kom för nära. Det hade vi inte tränat på. Extra roligt var det eftersom Bassis uppfödare satt på läktaren och hon har inte sett Bassi sen han var liten valp.
- TREC-banan byggdes upp i en farlig fart och folk kunde under tiden ta en liten paus, gå på dass osv.
Ulrika berättade precis om hur en TREC-tävling går till och 5 ekipage provade på hindrena, dom klarade det väldigt bra, alla hade ju provat tidigare annars hade dom nog tvekat mer till att kliva upp på pallbron och galoppera slalom bl.a. Ett stort halvblod imponerade i labyrinten.
Ulrika avslöjade samtidigt att Sveriges första SM i TREC skall hållas på Gäverstad i mitten av september.
-
När vi avslutat ridhusprogrammet följde alla med till hagen där dom sju Segullstona gick och väntade. Segull som stod i en box och väntade var helt på det klara med vad som skulle hända. Han gjorde allt vi hade förväntat oss att se. Han bekantade sig, vallade, fostrade och betäckte.

- Dom som fortfarande hade ork och intresse kvar tog sina matsäckskorgar och drog upp till danslogen, där det var tänkt att jag skulle hålla mitt anförande. Men det visade sig vara alldeles för soligt och skönt ute så vi förflyttade oss till gräset utanför saloonen, där det också stod ett antal trädgårdsmöbler. Kl 15 tog dagen slut och jag kände mig NÖJD !

Ett oändligt stort TACK till alla som hjälpte till och till alla som uppträdde på det ena eller det andra sättet.

Det blev inte många tillfällen för mig att fota men några bilder blev det. Under hingstarna och unghästarna hann jag aldrig få fram kameran, men jag ska vartefter undersöka Petras och Ingers bilder, håll till godo med några av mina så länge.


Segull och Niels gör sig iordning för att börja 1 majprogrammet


Passi och Bassi


Rebecka demonstrerar på Raudhettas kors


Rebecka demonstrarer örats optimala placering


Pa och Emma hoppar så fort o högt att dom nästan inte syns


Gradis och Isabelle i slalom


Myrkvi och Madde (halshuggen tyvärr) i labyrint


Segull vittrar ston


Yvonne o Stefans (Gandurfamiljen) Aska blev först till kvarn.

AV LENA M
KOMMENTARER (4)
2009-05-07 KLOCKAN 16:21 SKREV ELIN KARLSSON:
denna annons kanske skulle vara av interesse? priset kan vi diskutera ner ;)

http://www.blocket.se/vi/20941138.htm?ca=8&w=1&last=1
2009-05-04 KLOCKAN 12:47 SKREV KRISTINA THOR:
Tack Lena för en härlig dag!! Seriöst och roligt på samma gång. Bränner ner mina bilder på CD, så kanske du hittar någon du kan använda. Min 10-åringa brorsdotter, Isabelle, förälskade sig i Passi, Soley och Grim och ville INTE åka hem. :-) // Kristina
2009-05-04 KLOCKAN 11:36 SKREV KICKI WESTERBERG:
Instämmer med föregående talare!
2009-05-02 KLOCKAN 20:49 SKREV ANNIKA WäHL:
Mamma Mia ! Vilken härlig dag det var. Tack Lena m.fl/ Annika
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.