Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-06-21 KLOCKAN 15:43

Det är inte bara ljuset som vänder om idag på MIDSOMMARDAGEN, även näringshalten i gräset, som har ställt till med extra stora problem i år. Nu kan vi alltså börja pusta ut.
Samtidigt som larmrapporter i tidningarna avlöst varandra, om stundande höbrist och betesbrist. Höbrist p.g.a. att bönderna redan börjat fodra med förstaskörden för att betena torkat bort. Förstaskörden som dessutom blev ovanligt liten i år (här på G. 110 storbal mot 255 förra året). Samtidigt har vi på G. fått minska ner på hagarna istället för att utvidga dom eftersom hästarna blivit ännu fetare än normalt och dessutom har några haft fångtendenser p.g.a. hög protein- och/eller kolhydrathalt(sockerhalt) i gräset.

Frågan är, blir dom fetare för varje år eller är det vår tolerans som ändrar sig. Vänjer vi oss mer och mer av att se geopardliknande hästar på tävlingsbanorna vilket gör att vår toleransnivå för hur tjock en häst får vara sjunker?
Fångproblemet i år har nog inget att göra med fetheten hos hästarna. Det har inte varit dom feta hästarna som haft fångtendens, snarare tvärtom.
Hur som helst, det mest absurda med det hela är att vi måste fodra en massa hästar med hö, för att det finns FÖR MYCKET MAT i hagarna !

(SOLEY är ursäktad, har man fått så många föl som hon så blir magen lätt lite uttänjd.)

AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.