Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-07-21 KLOCKAN 22:54

Stallet håller på att genomgå en rejäl ansiktslyftning både inne och ute.
Hannes har nu övergått till att jobba med det praktiska ett tag, fast egentligen vet jag inte om webb-mästrandet räknas som teoretiskt eller praktiskt jobb, jag tycker nog att det är högst teoretiskt i alla fall.
Nu håller han i rödfärgningspenseln ett tag framöver. Dessa gamla stockar och bräder som stallet består av har länge törstat efter falu rödfärg. Dom slurpar åt sig allt dom kan få. Hannes är noga med alla vrår och springor och bra blir det.


I en tidningsartikel om Gäverstad beskrevs byggnaderna, som hade färg med patina, vilket innebar att färgen var så gammal att den upplevdes som antik.
I en annan artikel beskrevs silverhästarna på Gäverstad i stallet med dom gråglänsade väggarna.
Kort sagt - dags att måla om. Man kan ta en hint även om den är vackert inlindad.
Resten av byggnaderna får nog nöja sig med en sprutmålning, men själva stallet tyckte vi var värd att få en make over by hand.

Inne i stallet har Tina och Jenny förbarmat sig över väggarna. Dom har idag startat upp med dom vita partierna och medan dom jobbar med det vita, grubblar vi vidare på om spiltväggar, boxar och övrig inredning
skall vara svarta, bruna, grå eller eventuellt röda, i samma nyans som ytterväggarna men i en färg som inte smittar av sig på hästarna. Alla vet ju hur en vit häst som skrubbat ändan mot en falurödfärgsvägg ser ut.
Skall stallet vara röd/vitt, svart/vitt eller brun/vitt. Vad tycker ni ?? Nån åsikt ????
Vi får hoppas att det hinns med innan det är dags för installning. Jo för tusan, det måste det göra.
Som ni nog märkt har vi lite pippi på falurödfärg just nu. Stolparna till flera hagar har blivit röda (med hjälp av Tommys barn) och alpackahuset som varit träfärgat sen det byggdes har nu blivit rött som dom andra.

AV LENA M
KOMMENTARER (4)
2008-07-25 KLOCKAN 10:35 SKREV DEN INVäNDIGE MåLAREN:
Finns röd färg som har samma nyans som Falu rödfärg som inte färgar av sig. Så den biten löser sig. Jag röstar för rött eller brunt! :-)
2008-07-23 KLOCKAN 13:47 SKREV SUSANNE (SUSS) HäGG:
Eftersom stallet är lite väl mörkt på vintern så skulle jag uppskatta en lite ljusare färg nertill. Det finns ju ljusare röda och bruna färger. Eller varför inte lite vågat, helvitt stall, med avtvättbar färg?
2008-07-22 KLOCKAN 19:20 SKREV HANNES:
ja, men all färg färgar ju inte av sig.. rött är ju i samma anda som hemsidan också :)
2008-07-22 KLOCKAN 18:49 SKREV JOANNA:
Äntligen! :) svart/vitt inuti känns så tråkigt, och vanligt. Rött hade nog inte varit fel men tyvärr så har det flyttat in några skimmlar som du skrev.. så brunt kanske inte är så dummt?
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.