Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2008-11-11 KLOCKAN 17:45

I 20 år har unghingstarna levt ett ganska ostört liv på andra sidan om kanalen. Vikingahästar betandes på äkta vikingagravar. Igår hämtade vi hem dom sista hästarna.
Har alltid hävdat att Göta Kanal är det bästa staketet mellan hingstar och ston. Men på senare tid har oron för att hingstar och ston ska rymma till varandra, ersatts av en ännu större oro. Den att nån, av missriktad välvilja mot djuren, eller av ren djä......p öppnar en grind och släpper ut flocken bland bilarna på 210:an.
Om man gång efter gång kan stjäla ett elaggregat från en hage där det går otämjda hingstar, så finns det nog inga spärrar överhuvudtaget. Sista gången tog dom inte aggregatet utan ett splitter nytt bilbatteri, och det är ju inte bättre, utan batteri ingen ström.
Skönt att ha alla hemomkring nu. Lite bökigare och farligare för tjuvarna att leta sig in här för att stjäla och sabotera staket.
Visserligen fick jag min gamla fyrhjuling stulen en natt i september förra året, direkt under sovrumsfönstret. Men det var inga småtjuvar, som åker och "fixar" ett batteri istället för att gå till butiken och handla. Nej det var en riktig organiserad liga. Som vet hur man ljudlöst lyfter iväg ett sådant fordon utan att ens hunden vaknar.

Hur som helst nu går sex st i skogshagen, två st bakom stallet (Gladur (Soleys) och Undri (Töfras) och Rebeckas två fick åka hem till henne.
Hurra för att slippa ploga, köra vatten och balar till andra-sidan hela vintern lång.
Har förresten funderat på att sälja andra-sidan, till nån som vill bygga en hästgård. Vackra srora naturbeten längs Göta Kanal och två åkrar för höskörd.

BLÄÄÄ, USCH och FYY för vädret. När man inte kan göra något åt det, så kan man i alla fall klaga på det, lätta lite på ventilen, det känns bättre då.

AV LENA M
KOMMENTARER (0)
Inga kommentarer.
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.