Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-09-15 KLOCKAN 18:40

Återigen hade vi tur med vädret, som är en så oerhört viktig faktor vid ett så här stort arrangemang.
Det var torrt och soligt. Så här i efterhand ser man knappt ett spår efter alla bilar, transporter, små hagar, hästar och tillfälliga hinderbaner.
Arrangörerna ska ha all heder, mycket beundransvärda.

Helgen var spännande, innehållsrik, intressant och händelserik på alla sätt och vis.
Orienteringen på lördagen löpte på utan några större incidenter. Hur Mats, som hade ansvar för hela den biten, kunde pussla ihop schemat för dom båda klasserna, så allt funkade med alla dom bemannade kontrollerna, det övergår min horisont.
Tjejerna som byggde hinderteknikbanan i Hornstull lade verkligen ned ett hästjobb. Gunilla, Ulrika och Ingrid (alla från Dalarna). Jag tror dom var tröttare än alla hästar och ryttare tillsammans.
Men den blev mycket bra och en bra utsiktspunkt för publiken där man kunde skåda över 7 eller 8 hinder (drygt hälften av alla hinder), det brukar ju annars vara ett problem.
Gångartsprovet där man visar sakta galopp och snabb skritt lades på söndag f.m. Efter att ha bråkat en del med kritmaskinen valde Albin (Maggan för alla oinvigda) att skapa linjemarkeringar av ihopräfsat klippt gräs. Det funkade alldeles utmärkt. Händerna kommer nog också att funka bra igen efter att alla blåsor läkt !

Ryttarfesten på lördagskvällen var förlagd till ekologdanslogen, musiken levererades av femmannabander MARTIN KARLSSON AND THE TUMBLEWEED TOWN. Många hade redan slocknat i sina tält och husvagnar, men vi som var där hade jättekul. Ett jätteTACK till Martin & co.

Hade inte tänkt skriva så mycket utan istället låta bilderna tala.

Svensk mästare blev Britta Munksten på halvblodet Savanna
Bästa ungdom blev Freja Eloff på islänningen Hera från Gäverstad
Lätt klass vanns av Laila Hellström på haflingern Grynet.

SIF:s ordförande Thore Johanson delade ut priserna. Mycket pampigt var det när så gott som samtliga deltagare red in i ridhuset till musik och ställde upp för prisutdelning.
---bild--

AV LENA M
KOMMENTARER (4)
2009-09-18 KLOCKAN 10:17 SKREV LINN:
tack för en rolig helg ! k
2009-09-17 KLOCKAN 17:24 SKREV STöT ULRIKA:
Tack Lena för gästfriheten. Gäverstad var en perfekt anläggning för vår tävling. Kul att få se bilder från de delar av tävlingen man inte hade möjlighet att se själv som fullt upptagen funktionär. Ett speciell tack till Tommy vars hjälp var ovärderlig, särskilt i Hornstullhagen...
2009-09-16 KLOCKAN 10:20 SKREV KICKI WESTERBERG:
Även jag vill tacka samtliga inblandade för en toppenhelg!
2009-09-16 KLOCKAN 09:46 SKREV EVA SUNDMAN:
Tack alla ryttare och funktionärer som gjorde TREC-SM så bra!! Och stort tack till Lena för att vi fick lägga TREC-SM hos dig!
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.