Gäverstad islandshästar NORRKÖPING SÖK PÅ GAVERSTAD.SE:
  framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt


LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
LENAS BLOGG!
2009-02-11 KLOCKAN 15:40

Nu har vi bestämt att vika 1 maj till nåt slags avelshallabalo på Gäverstad, eller clinic om man ska låta riktigt seriös.
Istället för GM och istället för mitt tänkta anförande på Dyggurs årsmöte och för att ha lite kul i största allmänhet.
1 maj brukar det alltid vara fint väder - eller...
I alla fall tillräckligt varmt för att kunna sitta uppe på logen (där vi brukar dansa!) och mysa ett tag med fika o sånt under det att jag försöker göra mig hörd och berätta lite om hur utvecklingen har varit under dom drygt 35 år som jag har hållit på. Det har hänt ganska mycket kan jag säga. Det mesta till det bättre, men jag kommer också att ta upp det som inte blivit så bra.
Dagen tänkte vi skulle börja med lite underhållning i ridhuset. Det blir mest hästarna som står för underhållningen. Vi håller på och kokar ihop lite, som kan bli intressant och roligt att titta på.
Alltså, alla som kan, vill och prioriterar detta event på Gäverstad är "djäkligt välkomna", som systersonen Olle 5 år uppfattade välkomstfrasen till lilleputtetåget i Söderköping. Han såg bekymrad ut och ställde frågan: "Mamma, varför svär dom så mycket nuförtiden?"
Det kommer tids nog ett upprop på hemsidan så att man kan anmäla sitt intresse, men ni som redan nu vet, att ni tänker proiritera Gäverstad framför alla andra stora händelser den 1 maj, ni kan gärna klicka iväg ett mail (mejl, vet aldrig hur man ska stava till det)och säga att ni kommer.

Snön vräkte inte ner som dom varslat om, gick lite söder om oss, men ett tunt fint täcke fick vi som gör att allt ser ljusare och trevligare ut.
Den här gången borde jag ha avslutat med bild på råtta istället för mus, men jag hann inte fram med kameran. Den här råttan snodde inte isländskt godis utan talgbollar från fönsterbrädan. Jag har placerat talgbollarna precis intill min fikaplats i köket för att kunna se fåglarna på riktigt nära håll. Plötsligt såg jag en stor tjock gråbrun sak i ögonvrån, jag vände på huvudet och stirrade denna stooora råtta rakt in i ögonen. Intelligenta som råtter är så bedömde han situationen som så, att han skulle hinna gnaga av öglan på talgbollen och sno med sig den innan jag hann runt och ut. Det tog väl 3 sekunder att gnaga av öglan, sen tog han talgbollen i munnen, sprang ner för ett kvastskaft som stod lutat mot väggen och ner i ett hål under trappen. Det stämmer tydligen att brunråttan är ett av våra intelligentaste djur. Nu förstår jag varför det gått så många talgbollar. Jag har flyttat på kvasten nu och inte sett att det försvunnit fler. Blir nog tvungen att överväga att katterna får flytta ner till huset.
Eftersom jag inte fick nåt kort på råttan så får det bli ett par kort jag tog vid fodringen idag, några ställde hellre upp sig för fotografen än att hugga in på maten. Tritte o Lysir, Gandalfur och Skruður. Hettorna bakom ridhuset får vara med trots att dom valde maten.AV LENA M
KOMMENTARER (4)
2009-04-16 KLOCKAN 07:41 SKREV EMELIE SVENSSON:
Hejsan!
Jag heter Emelie och bor på Torsö, utanför Mariestad. Jag har två islandshästar som är efter Lysingur från Tulka. Jag har letat länge för att försöka hitta lite mer info om Lysingur och hans andra avkommor och hur många han är far till men utan någon större framgång. Nu undrar jag om du skulle kunna hjälpa mig lite om du har någon intressant info du kan dela med dig av.
Hör gärna av dig på min mail i så fall. Tack på förhand!
2009-03-19 KLOCKAN 14:19 SKREV BRITT-MARIE VESTIN:
Hej Lena!
Jag och min kamrat Karin Stoehr kommer den 1 maj. Som Bassis uppfödare ska det även bli roligt att se honom igen, denna fantastiska Elvis som sjöng så bra. Mvh Britt-Marie Vestin
2009-02-19 KLOCKAN 08:45 SKREV TINAS:
Kuul!! Trevligt när det är "hallaballo" på gården! Jag tycker som Eva att du ska förbereda en projektor med storbildsskärm där du visar bilder från förr! Sånt är kul! Och intressant att se utvecklingen! Jag har bokat in detta event i min kalender så behövs det hjälp vet du vart jag finns. Ska bli superroligt!
2009-02-14 KLOCKAN 10:22 SKREV EVA:
Hej! Jätteroligt med "avelshallaballo" (clinic) på Gäverstad, att höra om din avel under åren. Jag som kommer ihåg somrarna på Kvarnfallet med Took, Elja, Dekkja mfl! Tänk om man kommer att få frossa i en massa bilder också. Jag kommer gärna!
Apropå katter, klart att ni måste ha några pälsklingar nere i huset, för fy katten för råttor!!
SKRIV KOMMENTAR!
Kommentar:
Namn (obligatorisk):
Epost (obligatorisk, kommer ej visas på sajten):
Blogg/Hemsida:
framsidan på gården hästar till salu fotoalbum Lenas blogg kontakt
Alla texter och bilder på denna sajt är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Sverige-licens, om inte annat anges.
Lena Mannerheim, lena@gaverstad.se
011-707 49, Gäverstad gård, 61494 Söderköping. Om gaverstad.se.